Taxatierapport voor verzekering

Verzekeraars vinden het zeer belangrijk om een juist en duidelijk taxatierapport te hebben. Daarnaast is het belangrijk welke dekking u gaat afsluiten afhankelijk van de waardes van uw sieraden. De premies van verzekeraars verschillen.

Geldigheid taxatierapport verzekering

De meeste mensen weten niet dat een taxatierapport voor de verzekering maar 3 jaar geldig is. De getaxeerde objecten zijn dus met een rapport dat ouder dan 3 jaar is, niet goed verzekerd. Na deze termijn van 3 jaar zijn de taxaties in het taxatierapport niet langer bindend, maar dienen zij in geval van schade als leidraad. Dit houdt in dat het taxatierapport ontheven is van de bewijslast.

Het is daarom niet alleen van belang dat u bijvoorbeeld voor een verzekering tegen inbraak een officieel taxatierapport van het Goudtaxatiekantoor in huis heeft, maar ook dat u in de gaten houdt dat u om de 3 jaar het rapport laat actualiseren door de taxateur van het Goudtaxatiekantoor zodat uw taxatierapport van het Goudtaxatiekantoor zijn bewijslast behoudt en dit ook geldig is op het moment dat de verzekeraar u moet gaan uitkeren.

Nederland kent o.a. de volgende verzekeraars:
CZ
OHRA
Iterpolis
De Amersfoortse
Nationale Nederlanden
Agis zorgverzekeringen
AVERO
Achemea
FBTO
SVGZ
Fortis ASR | Reaal
Zilveren Kruis
ONVZ
AEGON
Zwitserleven
Unive
De Goudse
Das
Mezis
IZZ
DSW
DITZO
VNG